ZLATKU ABRAMOVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO HZSN-A

Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu danas su dodijeljene godišnje nagrade za sve vidove sportskog novinarstva u 2003., te nagrada za životno djelo koje tradicionalno dodjeljuje Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN). L

Nagradu za životno djelo dobio je novinar Vjesnika Zlatko Abramović, koji se sportskim novinarstvom bavi od 1969. i koji je pisao o gotovo svim olimpijskim sportovima. Godišnje nagrade za pisano novinarstvo dobio je novinar Sportskih novosti Anton Samovojska, za radijsko reporter Hrvatskog radija Stanko Ružić, a za TV-novinarstvo Tomislav Cvitković sa HTV-a.

Nagradu za urednika godine dobio je utemeljitelj i urednik sportskog programa Obiteljskog radija Damir Tabaković, a nagradu za snimateljski rad Mario Britvić sa HTV-a.

Godišnja nagrada za publicistiku pripala je Željku Mataji za knjigu "Život za sport i od sporta", dok je nagradu za organizaciju press-službe u protekloj godini dobio Organizacijski odbor SP-a za rukometašice na čijem je čelu bio Božo Sušec, a regionalne press-centre vodili su Dražen Pinević (Zagreb), Marijan Bakić (Karlovac), Josip Freiler (Čakovec), Ivo Jurišić (Split), Igor Duvnjak (Rijeci), te Milorad Jurcan (Poreč).

Istodobno, HZSN dodijelio je posebno priznanje za suradnju sa medijima našim najboljim veslačima Siniši i Nikši Skelinu, koja će im biti predana 23. travnja na kriterijskoj regati na Jarunu.

Nagrade i priznanja dobitnicima uručili su istaknuti bivši i sadašnji reprezentativci Davor Šuker, Dubravko Šimenc, Tamara Boroš, Gordan Kožulj, te glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Ivica Miošić-Stošić.



(Hina) xad yad

Pročitajte više