Zlatno odličje i za odbojkašice na igrama Alpe-Jadran

NAKON košarkaša i hrvatske odbojkašice osvojile su zlatno odličje na XI. ljetnim igrama mladeži AlpeJadran koje su danas završene u Rijeci.

U finalnom susretu odabranice trenera Dragana Salapure i njegove pomoćnice Zine Urlić su sa 2:0 (25:17, 25:23) pobijedile odbojkašice Veneta.

Zavržnim susretom odbojkašica ujedno je i završeno natjecanja na XI. ljetnim igrama mladeži Alpe-Jadran na kojima su se od 21. do 24. lipnja 1100 mladih sportaša iz Austije, Njemačke, švicarske, Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske natjecali u atletici, plivanju, odbojci, košarci i tenisu.

Kako se radi o sportašima rođenim 1987/88 i mlađima to su za mnoge bila i prva međunarodna iskustva i prvi nastupi za reprezentacije svojih regija, pokrajina, republika, županija, kantona i država, a mladi su hrvatski sportaši dominirali u gotovo svim sportovima.

Najviše odličja, čak 16, osvojili su atletičari od čega 6 zlatnih 5 srebrnih i 5 brončanih, plivačima je pripalo 12 odličja i to 3 zlatna, 4 srebrna i 5 brončanih. Srebrnim odličjem okitili su se i tenisači u ekipnoj konkorenciji, dok su se na najviša postolja penjali i odbojkašice i košarkaši.

Tako su mladi hrvatski sportaši, s 31 osvojenom medaljom, još jednom potvrdili da su u mlađim kategorijama dominantni nad svojim vršnjacima iz razvijenijih zemalja i samo o njihovoj upornosti i uvjetima za trening zavisi kako će se dalje razvijati.

Na prigodnoj ceremoniji zatvaranja dogradonačelnik Rijeke i predsjednik Organizacijskog odbora XI. igara Luciano Sušanj predao je zastavu Igara predstavnicima švicarskog kantona Ticino koji će iduće godine u siječnju biti domaćin zimskih sportskih igara mladeži radne zajednice Alpe-Jadran.

(Hina)xad yad

Pročitajte više