Zlato i dvije bronce za hrvatske boćare

HRVATSKI boćari osvojili su zlatnu i dvije brončane medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu za boćare do 18 godina, koje se do 24. do 28. studenoga održava u Čileu.

Zlatnim odličjem okitio se Goran Percan član pulskog "Uljanika", koji je u prvom polufinalnom susretu sa 20:19 nadvisio favoriziranog Talijana Emanuella Ferreru, da bi u finalu nadvisio i Francuza Micuda sa 17:14, i tako osvojio prvu zlatnu medalju na ovom i ukupno drugu na juniorskim svjetskim prvenstvima za hrvatsko boćanje.

U pojedinačnoj konkurenciji brončanim odličjem okitio se Roberto Iskra iz porečke "Istre", koji je izgubio polufinalni susret sa Alžircem Djaballahom sa 5:13, da bi u borbi za treća mjesto sa 13:9 nadvisio Talijana Marca Ferreru. Zlatno odličje pripalo je Francuzu Asensiju koji je sa 13:1 savladao Alžirca Djaballaha.

Drugim brončanim odličjem u disciplini štafetno izbijanje okitili su se Marko Jerčić član kluba "Sutvid" iz Škipa na otoku Braču i Robert Vivoda iz riječkog "Rikarda Benčića" koji su od 56 pokušaja pogodili 41 boću preteteknuvši taljanke boćare za samo jedan pogodak (40/56). Zlatno odličje u ovoj disciplini osvojili su Francuzi (53/58), a srebro Slovenci (43/58).

Realne izglede za osvajanje odličja ima i naš par Kristijan Vlah i Goran Percan koji su u četvrtfinalu sa 12:11 pobijedili par iz Alžira i sutra će se boriti za odličja.

Pročitajte više