Znate li tko je zabio prvi gol u novoj sezoni HNL-a?

Foto: Hina

POČELA je nova sezona hrvatskog nogometnog prvenstva, a otvorili su je Inter i Cibalia uzbudljivom utakmicom u Zaprešiću.

Vinkovački klub u doigravanju je prije nešto više od mjesec dana sačuvao prvoligaški status, a u pobjedi protiv Gorice zabili su posljednji gol u prošloj sezoni. Imali su čast zabiti i prvi pogodak u novoj sezoni, ali utakmicu su izgubili 3:1.

Marko Pervan, 21-godišnji veznjak iz Metkovića koji je prošlog ljeta stigao iz Splita, u 23. minuti je zabio prvi gol u novoj sezoni. Nakon sjajnog ubačaja s lijevog boka ravno pred gol, Pervan je s metar-dva neometan skrenuo loptu u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Puljić je iz jedanaesterca izjednačio, a u 57. minuti Blažević je zabio za preokret na 2:1. U 84. minuti Blažević je drugim golom odveo Inter na 3:1.



Sudio je Fran Jović iz Zagreba.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice: Dinamo na Maksimiru dočeku Istru 1961 od 19 sati, a od 21 sat će na Rujevici aktualni prvak Rijeka ugostiti Slaven Belupo. Prvo kolo će biti zaključeno u nedjelju, kad će Lokomotiva od 19 sati ugostiti Hajduk na Maksimiru, a Osijek i novi prvoligaš Rudeš će utakmicu u Gradskom vrtu započeti u 21 sat.



INTER - CIBALIA 3:1

INTER: Santini - Dalić, Filipović, Bošec, Rak, Šarić, Puljić, Mazalović, Ćirjak, Blažević, Haramustek

CIBALIA: Subarić - Čuljak, Zgrablić, Tomašević, Štrkalj, Šimunac, Plum, Pervan, P. Mišić, M.Mišić, Karamarko

 

 

Pročitajte više