Zubac američkim novinarima otkrio kako je došlo do ''balkanske večeri"

Foto: Screenshot Twitter Jusuf Nurkić

PRIJE nekoliko dana Jusuf Nurkić je objavio fotografiju na kojoj su zajedno za stolom u Orlandu sjedili NBA igrači s prostora bivše Jugoslavije.

Na slici su se našli srpski centar Boban Marjanović i njegov suigrač iz Dallasa, Slovenac Luka Dončić, srpski centar Denvera Nikola Jokić, crnogorski centar Orlanda Nikola Vučević te još dva Slovenca - Dragić iz Miamija i Jokićev suigrač Vlatko Čančar. Od Hrvata tu su bili Mario Hezonja i Ivica Zubac.

Los Angeles Clippersi Ivice Zupca prošli su u prvom krugu doigravanja Dallas, a hrvatski košarkaš odigrao je sjajnu seriju i jedan je od najzaslužnijih za prolaz svoje momčadi.

Ipak, američke novinare najviše je zanimalo o čemu se razgovaralo na ''balkanskoj večeri''.

''Bila je to dobra prilika da se svi opustimo i večeramo zajedno. Poznajem sve te momke, igrao sam protiv njih još kad smo bili djeca. Protiv Jokića kad sam imao 14 godina, igrali smo i u istoj momčadi u Europi", rekao je Zubac.

Hrvatskog centra pitali su koliko se košarkaši s Balkana druže tijekom sezone, čuju li se, gledaju li zajedno utakmice…

"Pratim NBA još otkad sam bio klinac. S ostalima ne pričam puno tijekom sezone, jedino kad gostujemo kod njih ili oni kod nas, onda se vidimo i popričamo večer prije utakmice, pošaljemo jedni drugima poruke. Odemo na večeru, ali bude i prozivki s obje strane, ha-ha.''

Pročitajte više