NBA

Zubac: Nikad se nisam ovako zabavljao. Jokić? Ne izgleda uvijek lijepo, ali sve zna

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC odigrao je najbolju utakmicu svoje šestogodišnje NBA karijere. Postigao je 32 koša, pogodivši čak 15 od 19 šuteva iz igre za 37 minuta igre, što su mu sve redom najbolji učinci u najjačoj ligi svijeta. Ipak, njegovi LA Clippersi nakon produžetka su izgubili 130:128 od Denver Nuggetsa, za koje je Nikola Jokić zabio 49 koševa uz 14 skokova i 10 asistencija.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Unatoč partiji života, baš je taj "detalj" bio Zupcu prvi na pameti na press konferenciji poslije utakmice. "Izgubili smo. Moramo vidjeti gdje smo griješili i što možemo učiniti bolje", rekao je centar iz Čitluka, ali nije mogao (ni trebao) zatomiti zadovoljstvo svojom predstavom.

Nije se ovako zabavljao od dolaska u NBA

"Vrlo zabavna utakmica. Nisam se ovako zabavljao otkako sam došao u NBA. Bio sam fokusiran i u napadu, ne samo u obrani. Bilo je dobro, ali nažalost, izgubili smo. Uskoro nas čeka nova utakmica", rekao je Zubac, čiji su Clippersi ovim porazom započeli turneju od čak osam gostovanja.

No na drugoj je strani Jokić zabio čak 49, iako je zapravo imao samo jedan ubačaj iz igre više od Zupca. No MVP je išao na liniju za slobodna bacanja čak 16 puta (pogodivši ih 14), najviše ove sezone, a samo jedanput manje od rekorda karijere.

Problematika igranja protiv Jokića

Zubac je napravio pet prekršaja, a bio je blizu da utakmicu završi prije kraja regularnog vremena, ali suci su nakon trenerskog izazova promijenili odluku i poništili mu šesti, isključujući. U produžetku je Zubac spremno želio napraviti taj preostali prekršaj, obgrlio je Jokića, ali suci su to ignorirali, a Srbin je u nastavku akcije zabio uz dodatno bacanje.

"Lopta ide njemu u svakom posjedu, a ima toliko poteza da moraš biti spreman u svakom trenutku. Ne smiješ se opustiti ni sekundu jer će te proći, Ne izgleda uvijek lijepo, ali je brz i na postu zna sve. Jedino što možeš je pokušati ga ne faulirati, ali jako je dobar u iznuđivanju kontakta", ispričao je Zubac frustracije svakog nesretnika zaduženog za čuvanje MVP-ja.

Pročitajte više