NBA

Zupčev prijatelj i bivši suigrač naglo izgubio skoro 10 kila. Ne zna se što mu je

AP Photo/Jeff Chiu/Guliver

KOŠARKAŠ Cleveland Cavaliersa Larry Nance Jr. posljednjih desetak dana borio se s misterioznom bolesti zbog koje je u tom kratkom razdoblju izgubio više od osam kilograma.

Nance se počeo osjećati loše 29. ožujka, prije susreta s Utah Jazzom u Salt Lake Cityju te je propustio i jutarnji trening i utakmicu. Nakon nje se s momčadi vratio kući i ostao tamo kad je klub otišao na turneju od tri gostovanja koja je završila sinoć, piše Cleveland.com.

Svi testovi na covid bili su negativni, a liječnici nisu ustvrdili što mu je točno. Danima nije mogao zadržavati hranu te je od prvih simptoma već izgubio skoro devet kila. Amerikanci pišu da mu je bolje, ali nema vijesti kad će se vratiti na parket. Propustio je pet utakmica.

Nance ima Chronovu bolest, ali nije jasno je li njegovo trenutačno stanje povezano s njom.

Ove je sezone Nance odigrao 29 utakmica uz prosjeke od 10.1 koša i 7.1 skoka. Profesionalnu karijeru započeo je 2015. u LA Lakersima, u kojima mu se godinu kasnije priključio Ivica Zubac. U godinu i pol dana Nance je Zupcu postao najbolji prijatelj među suigračima, a onda su ga Lakersi razmijenili u Cleveland, gdje je sljedeću godinu dana svlačionicu dijelom s Antom Žižićem.

Primajte na mail pregled najčitanijih vijesti dana. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više