10. Sa(n)jam knjige u Istri od 2. prosinca u Puli

Jubilarni, deseti, "Sa(n)jam knjige u Istri" održat će se od 2. do 11. prosinca u Puli, a prvi put najboljima u svakoj od 12 kategorija dodijelit će se knjižna nagrada "Kiklop". L

Imena nominiranih u prvom krugu za nagradu "Kiklop" pročitana su danas na konferenciji za novinare u Zagrebu, a ujedno je najavljeno da danas počinju i traju do 2. prosinca nominacije za drugi krug.

Najboljima u svakoj od 12 kategorija "Kiklop" će se dodijeliti 8. prosinca na brodu "Dalmaciji" koji "zimuje" na mitskom Molo Carboneu u pulskom Arsenalu, rekla je direktorica Sajma Magdalena Obradović-Vodopija.

Pula će otvoriti vrata kako bi u njezine prostore ušle knjige, čitatelji, autori, izdavači, umjetnici, kritičari i tako svi zajedno, još jednom, odsanjali "Sa(n)jam knjige u Istri", rekla je Obradović-Vodopija.

Naglasila je da je riječ o najvećoj knjižnoj priredbi u Hrvatskoj, a ove godine tema je putovanje: povijesno, u stihovima, romanima, esejima i monografijama, dodala je i najavila dolazak u Dom branitelja više od 250 nakladnika sa stotinjak hrvatskih i stranih gostiju.

U program "Putovanje Slavonijom" iz slavonske ravnice, zadnjih godina pomalo zapostavljene, stižu književnici Milovan Tatarin, Delimir Rešicki, Stanko Andrić, Mario Romulić, Goran Rem, Helena Sablić-Tomić, Gordan Nuhanović, Lana Derkač, Zoran Lazić... Voditeljica će biti Julijana Matanović, najavila je direktorica Sajma.

Rekla je da se nastavlja i suradnja s autorima i nakladnicima iz Češke, da će madžarski autori prvoga vikenda biti u središtu pozornosti te da će Leipziški sajam dovesti autore po svom izboru.

Najavljeno je i mnogo premijernih predstavljanja knjiga.

(Hina) xbma

Pročitajte više