Bandić: U Zagrebu voda ne poskupljuje

Foto: Hina

"GRAD Zagreb neće poskupiti cijenu vode, to vam mogu reći" tim je riječima gradonačelnik Zagreba Milan Bandić komentirao Vladinu odluku kojom je povisila naknadu distributerima s 1,35 na 2,85 kuna za prostorni metar zahvaćene vode.

Ovim povećanjem mjesečni račun četveročlane hrvatske obitelji bit će veći za 15-ak kuna, ali čini se kako to neće dotaknuti i Zagrepčane.

"Grad Zagreb neće poskupljivati cijenu vode, to vam mogu reći, ali od sutra će plaćati cijenu parkiranja u svim zonama i garažama od 25-50 posto manje."

Cijena sata u prvoj zoni bit će za dvije kune manja, dakle šest kuna, u drugoj zoni smanjena je sa četiri na tri kune, dok će sat parkiranja u trećoj zoni iznositi kunu i pol, što je za pedeset lipa manje nego prije. Osim niže cijene parkiranja u planu je i uvođenje četvrte i pete zone, tj proširenje parkirnih zona po cijelom gradu. Na pitanje znači li to da će se morati zaposliti i novi komunalni redari, Bandić odgovara:

"Ne, mi ćemo samo komunalne redare provesti u prometne redare i na tom tragu to radimo, izmijenit ćemo sada odluku. Svi komunalni redari i prometni redari će biti i prometni. Ako bude trebalo zaposliti kojeg čovjeka da to kontrolira, zaposlit ćemo, ali sada ne", izjavio je Bandić.

Pročitajte više