Beba umrla zbog blokade prometa u Sarajevu?

Foto: Index

JEDNOGODIŠNJE dijete preminulo je 5. ožujka u Sarajevu zbog gušenja gumenom lopticom. Kako saznaje agencija Patria, doktori djetetu nisu mogli pomoći na vrijeme zbog blokade prometa tijekom prosvjeda.

Hitna pomoć nije mogla doći do kuće u kojem je dijete živjelo pa su doktori i roditelji počeli trčati jedni prema drugima. Usprkos naporima doktora djetetu nije bilo spasa.

Prema službenom policijskom izvješću, na dan tragedije održavali su se prosvjedi te je promet bio blokiran do 18 sati, a sve se to odvijalo upravo u to vrijeme.

Agenciji Patria potvrđeno je iz Hitne pomoći kako su u 18 sati zaprimili poziv kako je dijete u jednoj ulici u centru Sarajeva progutalo strano tijelo i da ne daje znakove života.

"Odmah po prijemu poziva, ekipa je krenula prema adresi i za pet minuta je bila u blizini mjesta događaja, ali onda nailazi na blokiran promet te se ekipa odlučuje da uz ulicu krene pješke. U susret je dotrčala majka noseći dijete", kazali su doktori.

Reanimacija je nastavljena te je odlučeno da se dijete prebaci u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Tamo je u 18.50 sati konstatirana smrt nakon što reanimacija nije uspjela.

"Borili su se svih 45 minuta. Jako teško je moja ekipa podnijela ovaj slučaj, te su neki nakon toga otišli i na bolovanje. Stigli smo na vrijeme, usprkos tome što su doktori morali napustiti vozila i krenuti pješke. Ne treba nikoga kriviti niti osuđivati unaprijed", kaže dr. Sena Softić-Taljanović, direktorica Hitne pomoći u Sarajevu.

Pročitajte više