Bivši ministar: "Tajnik Margaret Thatcher zlostavljao je djecu u domovima!"



"ONO ŠTO znam jest da je Sir Peter Morrison bio pedofil", izravno je bivši ministar Rod Richards uvukao nekadašnjeg tajnika Margaret Thatcher u aferu koja potresa Veliku Britaniju.

Nagađanja da je Morrison bio dio pedofilskog lanca krenula su nakon što je laburist Tom Watson u parlamentu kazao da su neki političari dugo bili dio moćne mreže zlostavljača djece. Watson je tada kazao da je pedofilski lanac sezao sve do Downing Streeta, gdje se nalazi rezidencija britanskog premijera.

Ministar vanjskih poslova morao je sve znati?

Bivši ministar Richards, prenosi Daily Mail, tvrdi da je vidio dokaze koji povezuju najbližeg suradnika Margaret Thatcher sa zlostavljanjem djece u sirotištima u Walesu. Štoviše, Richards tvrdi da su isti dokazi morali biti dostupni i Williamu Hagueu, današnjem ministru vanjskih poslova, a nekadašnjem specijalnom tajniku za pokrajinu Wales.

Naime, Richards se pozvao na aferu zlostavljanja djece u domovina u Sjevernom Walesu, koja je bila aktualna sredinom devedesetih. Istraga je pokazala da su pedofili tijekom 20 godina napastovali više od 650 dječaka i djevojčica u 40 domova.

Otvara se istraga stara 20 godina?

S obzirom da je Morrison bio privatni tajnik "željezne lady" i zamjenik predsjednika Konzervativne stranke, afera ga je zaobišla. Richards je uvjeren da se radi o zataškavanju, te zahtjeva da se slučaj ponovo otvori.

Richards tvrdi da se Morrisonovo ime spominjalo u dokumentaciji koja mu je, kao tadašnjem zamjeniku ministra zdravstva u pokrajini Wales, bila dostupna za vrijeme istrage. Tvrdi da je Morrison posjećivao domove zajedno s još jednim utjecajnim torijevcem, koji je također preminuo. Morrison je, naime, umro 1995. godine u 51. godini života.

Pročitajte više