Darinko Kosor: Sve zemlje EU imaju gospodarske planove koji obuhvaćaju period od 20 godina unaprijed, a mi često nismo isplanirali niti dva tjedna unaprijed

Foto: skupstina.zagreb.hr

PREDSJEDNIK Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor je posjetio Međimursku županiju. U sklopu posjeta, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba održao je radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem, zamjenicima župana Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem te potpredsjednikom Skupštine Međimurske županije Josipom Grivecom. Tema razgovora bila je suradnja Grada Zagreba i Međimurske županije.
 
"Grad Zagreb, kao glavni grad Republike Hrvatske, želi i mora razvijati odnose sa svim županijama, a posebno sa nama bliskima. Grad Zagreb, Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska i Koprivničko-križevačka županija svojim primjerom mogu povući ostale regije i biti motor razvoja gospodarstva u Hrvatskoj", rekao je Darinko Kosor.
 
Župan Međimurske županije je izrazio zadovoljstvo što se na ovom sastanku razgovaralo o regionalnoj suradnji, ali i o konkretnim temama: "Puno je tema o kojima bismo mogli razgovarati, ali ipak je najvažnija gospodarska suradnja. Grad Zagreb nije samo administrativno središte RH već je i gospodarsko, stoga je za Međimursku županiju veoma važno otvaranje prema tom tržištu. Konkretno smo razgovarali o otvaranju prostora u Gradu Zagrebu gdje bismo mogli predstaviti proizvode našeg kraja, naše županije kako potencijalnim poslovnim partnerima i građanima Grada Zagreba, tako i turistima".
 
Kako bi konkretizirali planove dogovorene na ovom sastanku, predsjednik Gradske skupštine je najavio uzvratni sastanak na kojem će on i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić razgovarati sa međimurskim županom o mogućem sufinanciranju spomenutog projekta. Jednako tako predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba naglasio je važnost političke stabilnosti i dugoročnog planiranja: "Sve zemlje Europske unije imaju gospodarske planove koji obuhvaćaju period od 20 godina unaprijed, a mi često nismo isplanirali niti dva tjedna unaprijed već se bavimo onim što se dogodilo. Stoga je važno prestati žaliti za prošlim i propuštenim već se treba okrenuti budućnosti, stvoriti dobre političke temelje i donijeti dugoročne gospodarske planove te iskoristiti sve resurse za njihovu realizaciju, poručio je Darinko Kosor.
 
U sklopu sastanka, župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, istaknuli su i dobru međusobnu političku suradnju.

Pročitajte više