Dražen Bošnjaković novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

Foto: Vlado Kos/Cropix

KONSTITUIRANA je Županijska skupština Zagrebačke županije. HDZ-ov Dražen Bošnjaković novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, a za njegove zamjenike izabrani su HSS-ov Mario Vlahović i Stjepan Orgulan iz redova HSU-a. Predsjednik Bošnjaković zahvalio se članovima Skupštine na danom povjerenju i naglasio kako je to časna, ali i obvezujuća funkcija.

"Vjerujem da ćemo dobro surađivati. Vjerujem da ćemo, kao što je to bilo i do sada u skupštini Zagrebačke županije, i kada budemo različito razmišljali to znati na jedan tolerantan, demokratski način ovdje sučeljavati. Zato još jednom zahvaljujem i duboko vjerujem da ćemo odluke donositi na dobrobit svih građana Zagrebačke županije", rekao je Bošnjaković.

Inače, u novom sazivu Skupštine Zagrebačke županije sjedi ukupno 51 član. Najbrojnija je koalicija HDZ, HSP AS, DC, BUZ, ZS koja ima 16 vijećnika, koalicija SDP, HNS, HSU, HSLS 15, koalicija HSS, SP, Zelena stranka 14, koalicija A-HSS i DPS tri te Hrvatski laburisti također tri vijećnika.

Pročitajte više