HDSSB prosvjedom u Osijeku upozorio na benzinsku postaju: "Ona može biti razorna bomba"

Screenshot: Google Maps

ČLANOVI HDSSB-a iz osječke gradske četvrti Retfale nakratko su u petak prosvjedujući blokirali Ininu benzinsku crpku u Kanižlićevoj ulici, tražeći da se hitno ukloni obližnja benzinska postaje koja godinama ne radi, a znači ekološku i sigurnosnu opasnost.


Po riječima osječko-baranjskog dožupana i predsjednika Gradske četvrti Retfale Željka Kraljička, zatvorena benzinska postaja ne radi nekoliko godina te može biti "razorna bomba" jer je u naseljenom dijelu grada.

"I zelene udruge su nas na to već duže vrijeme upozoravale, ističući kako prijeti opasnost od zaostalih plinova i slično", rekao je novinarima. Dodao je kako su HDSSB-ovci prosvjed organizirali jer unatoč pisanom zahtjevu da se to riješi nisu dobili Inino očitovanje, "a ekološka i sigurnosna opasnost za građane je velika i ne smije se dopustiti da se reagira tek ako se nešto loše dogodi".

Moguća tempirana bomba

Napuštena benzinska postaja je u Ulici Šandora Petofija, a peticiju za njezino uklanjanje potpisalo je 1300 građana jedne od najvećih osječkih gradskih četvrti.

Kraljičak je napomenuo kako bi se uklanjanjem zatvorene benzinske postaje mogla poboljšati prometna sigurnost u tom dijelu grada.

Izvijestio je da su prije nekoliko dana peticiju s potpisima građana predali gradonačelniku Ivici Vrkiću te je najavio da će o tom problemu, "koji je moguća tempirana bomba", obavijestiti i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. O tome su, rekao je, već pisali i predsjedniku Uprave Ine Zoltanu Aldottu te tražili njegovo očitovanje.

Tijekom prosvjeda na benzinskoj postaji, koji je prijavljen policiji, više je građana s automobilima, među kojima i vatrogasnim vozilom, trubilo u znak nezadovoljstva.

Pročitajte više