I Milanovićeva vlada podržala Obamu i američki napad na Siriju

Ilustracija: Guliver image/Getty images

MINISTARSTVO vanjskih poslova priopćilo je danas kako Hrvatska podupire izjavu objavljenu na rubu sastanka G20 u Sankt Peterburgu kojom se osuđuje napad izveden kemijskim oružjem u Siriji i poziva na snažan međunarodni odgovor.

"Hrvatska podupire izjavu o Siriji koju su na marginama sastanka G20 u Sankt Peterburgu 6. rujna poduprle Australija, Kanada, Francuska, Italija, Japan, Republika Koreja, Saudijska Arabija, Španjolska, Turska, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države", stoji u priopćenju MVEP-a.

U izjavi se osuđuje napad kemijskim oružjem, izveden 21. kolovoza u predgrađu Damaska te se poziva na snažni međunarodni odgovor.

Uz Hrvatsku, izjavu su podržale još i Albanija, Danska, Estonija, Honduras, Hrvatska, Katar, Kosovo, Latvija, Litva, Mađarska, Maroko, Njemačka, Rumunjska i Ujedinjeni Arapski Emirati.

"Hrvatska još jednom ponavlja kako je potrebno spriječiti bilo kakvu upotrebu kemijskog oružja, zaustaviti krvoproliće u Siriji i pronaći trajno političko rješenje za tu zemlju", stoji u priopćenju.

Obamina administracija objavila je danas popis zemalja koje, kako kažu, podržavaju Obamin plan akcije u Siriji, a na popisu se našla i Hrvatska. Popis je objavljen upravo u trenutku kada u američkom Kongresu traje rasprava o intervenciji u Siriji.

Pročitajte više