Jandroković o Milanoviću: Napadati druge u ovim trenucima može samo čovjek koji je potpuno izgubio kompas

Foto: Arhiva

ČLAN Predsjedništva HDZ-a Goran Jandroković kritizirao je danas izjavu premijera Zorana Milanovića da se na skorim euroizborima bira između dva svijeta - reda i zakona te kriminala i bezakonja, prozvavši premijera "da ponovno daje izjave koje pokušavaju podijeliti hrvatske građane".

"Napadati druge u ovim trenucima može samo čovjek koji je potpuno izgubio kompas, koji je izgubio osjećaj za realnost i koji nije više kadar upravljati samim sobom, a kamoli Vladom, strankom ili državom", izjavio je Jandroković novinarima.

Premijer je na sjednici Vlade rekao da se na euroizborima bira između dva svijeta - "reda i zakona, a to je ovo ovdje, ovi ljudi s kojima sjedim, te kriminala i bezakonja, a to su neki drugi u ovoj državi, dio naše političke konkurencije".

Jandroković odgovara kako je premijer, očito, pritisnut velikim političkim, pa i kazneno pravnim problemima koje ima SDP, pa ponovno daje izjave koje pokušavaju podijeliti hrvatske građane. "Premijer ponovno šalje poruke o dva svijeta u trenucima kada je upravo unutar SDP-a snažna bitka između ta dva svijeta, kada se pokazuje da su brojni pojedinci iz vlasti, visoki dužnosnici SDP-a, u zlouporabi položaja, u sukobu interesa, a očito neki od njih i u mogućim kriminalnim aktivnostima", kaže Jandroković.

Spominje pritom slučajeve županice Merzel, gradonačelnika Sabe, ministra Jakovine, zamjenika ministra Antešića, pomoćnika Šegona, ministra financija Linića "koji je pod ozbiljnim sumnjama za kriminalne aktivnosti". "Dakle, SDP ima problem, nitko drugi", zaključuje Jandroković.

Premijerovu sudbinu nije htio prognozirati. "Vidjet ćemo, to je unutarnja stvar SDP-a", rekao je Jandroković tvrdeći da je u SDP-u očito došlo do žestokih političkih sukoba, da više ne kontroliraju situaciju, da nisu kadri ozbiljno voditi Vladu, "jer su se toliko međusobno sukobili i vode rat do istrebljenja".

Jandroković naglašava da se ne radi samo o političkim sukobima, nego da treba obratiti pažnju i na kaznenu stranu kada su u pitanju predstečajne nagodbe. "Već je već toliko slučajeva koji upućuju na moguću zlouporabu položaja, na zlouporabu zakona da mi se čini da tu više nema samo slučajnosti. Dakle, osim političkog sukoba, ovdje se radi i o ozbiljnim sumnjama u kriminal", rekao je Jandroković.

Pročitajte više