Kajina izbacuju iz IDS-a?! "Bez Kajina se može, ali i bez nekih drugih"



RASKOL u IDS-u! Navodno bi se Damir Kajin mogao suočiti s isključenjem iz stranke. Podsjećamo, Kajin se zavadio s šefom stranke Ivanom Jakovčićem, kojeg je javno pozvao da se testira na droge nakon smrti Martine Duras Pauletić. Jakovčić je odgovorio sasuvši drvlje i kamenje po Kajinu, te se čini da je između nekadašnjih bliskih suradnika definitivno došlo do pucanja.

Kajin i sam kaže kako je svjestan da s Jakovčićem neće biti pomirenja. "Smeta mi kada mi se podmeće i kada se bezočno laže", kazao je Kajin novinarima na press konferenciji koju je održao u Puli.

"Jakovčić je IDS želio nagnuti udesno"


Kajin je optužio Jakovčića za suradnju s Ivom Sanaderom, a zatim i s Jadrankom Kosor. Također tvrdi da je na predsjedničkim izborima nudio potporu Nadanu Vidoševiću i Milanu Bandiću, umjesto njemu odnosno Ivi Josipoviću. Kajina je, naime, zasmetala Jakovčićeva tvrdnja da si je umislio kako će pobijediti na predsjedničkim izborima.

"NIsam ja na te izbore izašao zato što sam mislio da ću pobijediti, nego zato to sam želio da se IDS homogenizira i jer sam mislio da će Istra od tih izbora imati koristi. Uostalom, nisam želio da se IDS nagne udesno, kao što je Jakovčić zamislio kada je nudio podršku Vidoševiću i Bandiću. To je istina koju i SDP i Josipović jako dobro znaju, pa sada neka je znaju svi", kaže Kajin.

Milanović sve zna: "Dečki, to vam nije pametno"

Sa svojim stavovima je, kako kaže, upoznao i premijera Zorana Milanovića. "Milanović nam je poručio: 'Dečki to vam nije pametno", prepričao je IDS-ov zastupnik novinarima. Dodao je da ga s Milanovićem i Josipovićem neće posvađati nitko, pa ni njegov stranački šef.

"Jakovčić nije IDS, Kajin nije IDS. Bez Kajina se sigurno može u IDS-u, ali se može i bez nekih drugih u Istri", rekao je Kajin, te stranačkom šefu poručio da na njega više ne mora računati.

Pročitajte više