Karamarko na HDZ-ovom 23. rođendanu priznao: Sami smo si krivi što nismo na vlasti

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA slavi obljetnicu osnutka stranke. Prije točno 23 godine u trošnoj baraci na zagrebačkom Staglišću u tajnosti je održana osnivačka skupština stranke na kojoj je Franjom Tuđman izabran za prvog predsjednika HDZ-a. Tim povodom u prostorijama NK Jaruna održana je i svečana sjednice stranke.

Proslavu 23. obljetnice HDZ-a zasjenilo je pitanje je li se bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor pojavila na svečanoj sjednici ili nije. Neki članovi stranke tvrde kako su je vidjeli dok Vladimir Šeks kaže da, prema njegovim saznanjima, nije ni dobila pozivnicu.

"Ako je pozivnicu dobio Šeks, onda je i Kosor"


Predsjednik stranke Tomislav Karamarko to je pak demantirao. "Ako je Šeks dobio poziv, onda je logično da je i Kosor pozvana", rekao je Karamarko poručivši da je HDZ sam kriv što nije na vlasti, ponajviše zbog kriminala, te da ih je zbog toga narod kaznio.

Karamarko je ponovo iskoristio za kritiziranje Kukuriku Vlade koju naziva nemoralnom i nesposobnom. Inače, na proslavu 23. obljetnice stranke pozvani su neki HDZ-ovci koji godinama nisu pozivani na ovakve proslave poput Ivana Vekića, nekadašnjeg ministra unutarnjih poslova i jednog od osnivača stranke.

Pročitajte više