Ljubavni trokut - Drvodjelac iza rešetaka: Htio profesoru objasniti čija je djevojka pa ga strpali u Remetinec

Foto: Ilustracija

LJUBO F., drvodjelac iz Omiša, na koncu je ipak završio iza rešetaka u Remetincu. Prije mjesec dana priveden je u Zagreb nakon prijave profesora Pravnog fakulteta s kojim se pokušao objasniti oko djevojke. Preko ljeta družila se s Ljubom, a onda se vratila profesoru. Makar tako Ljubo tvrdi. 

Općinsko državno odvjetništvo osumnjičilo ga je za prijetnju i nametljivo ponašanje, tražili su istražni zatvor da ne utječe na svjedoke i ne ponovi djelo, no to je sudac istrage odbio jer je Ljubo neosuđivan, dok je tužilaštvo paušalno navelo svjedoke koje treba ispitati, zapisao je sudac u rješenju kojim je odbio pritvor i pustio Ljubu na slobodu.

Nije dugo uživao. Već nakon dva tjedna policija se vraća po Ljubu i odvodi ga ponovno u Zagreb. Izvanraspravno vijeće uvažilo je žalbu tužilaštva te odredilo zatvor dok se ne ispitaju svjedoci. Malo se odužilo jer je Ljubo već gotovo mjesec dana iza brave.

Policija prevalila 1.600 kilometara da zatvore Ljubu

Sumnjiče ga inače da je nazvao profesora te mu zaprijetio diskreditacijom na način da će mu na zid kabineta zalijepiti fotografije ljetovanja s njegovom djevojkom za koju Ljubo tvrdi da je zapravo njegova. U prijavi se navodi da je Ljubo u sličnom tonu nastavio kontaktirati preko Facebooka, što on spori, već kaže da je profesoru htio pojasniti kako su u ljubavnom trokutu. 

Pokušali smo razgovarati o ovom slučaju i s profesorom koji je podnio prijavu protiv Ljube, no nije bio od volje. Pitali smo i zagrebačku policiju oko 1.600 kilometara koje su prevalili da se Ljubo zatvori. Ništa nisu odgovorili pa ni koliko ih je to koštalo. U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ne vide ništa sporno što istragu rade oni, a ne Split, koji je od Omiša i Ljube udaljen tek 20-ak kilometara, što bi značajno reduciralo troškove na prijevozu osumnjičenika. 

Pročitajte više