Lopovi ukrali ogradu vrijednu 40-50 tisuća kuna i ostavili tragove, a policija ne izlazi na očevid

Foto:Ilustracija

JE LI moguće da se nakon krađe teške 40-50 tisuća kuna ne napravi očevid?

Gospodin Pave Vukelić ispričao je za Index kako mu je netko u noći s petka na subotu ukrao željeznu ogradu. "Ja sam u Rugvici kupio zemljište i ondje izgradio poslovnu halu. Naravno, zemljište sam ogradio ogradom koja je bila dosta skupa. Dođem jučer tamo i, mislio sam da sam lud i da mi se priviđa jer imam povišeni šećer, ograde nema. Od 110 metara ostao je samo jedan stup", ispričao je.

Na posjedu postoji videonadzor, ali kamere snimaju halu, a ne ogradu. "Kome bi palo na pamet da će netko ukrasti - ogradu?", pita se Vukelić.

Vukelić je nazvao policiju i ubrzo nakon poziva stigao je policajac. "Policajac je stigao i napravio zapisnik. Tu je sve u redu. Međutim, kada sam pitao hoće li netko doći napraviti očevid, rekao mi je da odluku o tome donosi Državno odvjetništvo, a ono očito ne smatra da je krađa vrijedna 40-50 tisuća kuna vrijedna očevida", rekao je Vukelić za Index.

"Ondje je ostalo i dosta automobilskih tragova", dodao je nesretni vlasnik, skrećući pažnju na to da bi se na temelju njih drski lopovi vjerojatno lakše priveli pravdi.

Index je poslao upit zagrebačkoj policiji u vezi s ovim slučajem te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga primimo.

Pročitajte više