Marijana Petir od Bandića dobila gradski prostor za 200 kuna mjesečno

Foto: Hina

MARIJANA PETIR, zastupnica HDZ-ove koalicije u Europskom parlamentu, od Grada Zagreba dobila je gotovo besplatan prostor za ured u Ulici kralja Zvonimira 17.

Za ured od 40 kvadrata u prizemlju na istoj adresi gdje se nalazi i središnjica HSS-a, stranke koje je Petir članica, mjesečno će Gradu Zagrebu plaćati najam od 200 kuna plus PDV. Troškove najma Petirkinog ureda snosit će Europski parlament.

"Kao zastupnica u Europskom parlamentu otvara ured u Zagrebu kako bi bila što dostupnija građanima Zagreba i pomagala im u rješavanju njihovih problema te odgovarala na pitanja, upite i slično, pa joj je potreban poslovni prostor za zainteresirane građane, u kojem bi mogla obavljati uredske poslove zastupnice u Europskom parlamentu", stoji u Bandićevom obrazloženju ustupanja prostora Marijani Petir.

Bandić je i ranije bio široke ruke kada je trebalo raznim političarima dijeliti gradske prostore: Novi val Ljube Jurčića dobio je 60 kvadrata u Masarykovoj, Reformisti Radimira Čačića dobili su 162 kvadrata u Ulici Pavla Hatza, a Željka Markić i njena udruga "U ime obitelji" dobili su besplatni prostor od 69 kvadrata na istoj adresi kao i Petir.

Pročitajte više