Matić odgovorio Đakiću: Nisam jeo u logoru janjetinu i prasetinu, niti su mi dovodili prostitutke

Foto: Hina

AKTUALNIM prijepodnevom počela je saborska sjednica. Josip Đakić iz HDZ-a postavio je niz pitanja ministru branitelja Fredu Matiću na temu prosvjednika u Savskoj. Kazao je da je obmanjivao javnost i branitelje, tvrdeći da nema nikakvih zakonskih izmjena, pitao kako može zaspati sa spoznajom da najteži inavlidi spavaju na cesti, ima li savjesti. "Kako živite s činjenicom da ste obmanjivali branitelje tvrdeći da nema nikakvih izmjena zakona, govoreći što želi ta mala militantna skupina, vrijeđali ste te stradalnike. Zamolili su me da vas pitam kako možete zaspati sa spoznajom da najteži invalidi spavaju na cestu već 90-ti dan. Kako možete iznositi njihova primanja", pitao je HDZ-ovac Đakić ministra Matića.

Izmjene koje se rade su vrlo afirmativne, naglasio je ministar i dodao da su neke stvari poboljšane poput stambenog priznavanja.

Zahvalio je Matić onim braniteljima zbog kojih ima policijsku pratnju, no ne boji se onih koji ga vrijeđaju jer je riječ o kukavicama koji su "jaki"u grupi.

"Zahvaljujem hrvatskim braniteljima jer danas, zadnja dva mjeseca kada idem kupiti kruh, idem u pratnji dva policajca. Hvala hrvatskim braniteljima na tome. Nemam što reći. Niti vrijeđam hrvatske branitelje, radim u njihovu korist. Što se tiče moje zaljubljenosti u fotelju, evo, čekamo da prođu izbori. Jednostavno, treba pokazati ljudima da se vlast ne mijenja na ulici, ne mijenja se u šatorima", rekao je Matić.

"Čovjek više ne zna što bi odgovorio na takva pitanja, stalno ponavljam isto. Moram reći osobno priznat mi je ratni put, bio sam branitelj, nisam jeo u logoru janjetinu i prasetinu, niti su mi dovodili prostitutke! U izmjenama zakona radi se samo o sedam točaka koje su sve vrlo afirmativne za branitelje. Možda bi oni mogli bolje komentirati vrijeđanje jer svaki dan kad dolazim na posao oni meni viču; Ubij ga, smrdi... Oni koji mi to govore većinom su kukavice. ", kaže Matić.

Đakić u odgovoru nije birao riječi pa je zaradio i upozorenje potpredsjednice Sabora Dragice Zgrebec.  "Šivali ste si džepove, zašijte si više usta", poručio mu je bezobrazni Đakić.

Pročitajte više