Milanović: Moja vlada neće novinarku izručiti Turskoj zbog verbalnog delikta!

DA SU UČITELJI i profesori potplaćeni, smatra premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Uoči sjednice Glavnog odbora stranke, na kojoj će se razgovarati o predstojećim lokalnim izborima, ipak je poručio da druge nema.

"Glavna zadaća Vlade je održati proračun", poručio je Milanović na početku druge sjednice Glavnog odbora SDP-a, priznajući da su učitelji i profesori, do sada bili potplaćeni. Iako žaleći zbog toga, apelirao je za razumijevanje jer država sada nema novca za božićnice i regrese te je obećao da će prosvjetari biti prvi na koje će se misliti kada će to biti moguće.

"Ovo je apel ljudima koji rade i koji obrazuju našu djecu i obećanje da će, prvom prilikom, kada to bude moguće, oni biti prvi na koje će se misliti, ne niti sveučilišni profesori, niti zdravstveni djelatnici i liječnici, niti komunalna poduzeća, nego učitelji i profesori u srednjim školama koji rade za plaće koje su danas manje ili osjetno manje, nego u većini javnih lokalnih, komunalnih firmi, a to je naslijeđeno stanje", istaknuo je Milanović.

Osvrnuo se i na slučaj turske novinarke Ozerdem koja bi, odlukom Županijskog suda u Dubrovnika, trebala biti izručena Turskoj.

Milanović je istaknuo da Ministarstvo pravosuđa tu ima zadnju riječ te uz malu ogradu poručio da njegova Vlada nikada neće izručiti novinarku zbog verbalnog delikta.

Vezano za predstojeće lokalne izbore, za koje će o strategiji SDP-ovci danas raspraviti iza zavorenih vrata, Milanović je izrazio očekivanje da će građani izabrati pravu stvar, nasuprot onima koji šire mržnju i populizam.

Pročitajte više