Milanović o Vukovaru: Rat je gotov, prihvatite to!

Foto: Ronald Goršić / Cropix

"MOLIM sve one koji su ovih dana na jedan, i po meni i po zakonu, neprihvatljiv način prosvjedovali, da naprosto prihvate to da je rat gotov!", poručio je Zoran Milanović komentirajući događaje u Vukovaru.

Premijer je istaknuo da je od Zakona o amnestiji prošlo više od 20 godina. "Hrvatska u pobjedi mora pokazati velikodušnost, a u miru dobru vjeru i dobru volju, te poštivati zakone", kaže Milanović, prenosi HRT.

Vrlo jasno je šef Vlade kazao kako smatra da odgovornost za nasilne prosvjede u Vukovaru leži na HDZ-u.

"HDZ je politički odgovoran za ovo. Ne mogu optužiti HDZ da je naputio ljude da čekićima razbijaju table, da razbijaju državnu imovinu, da u biti napadaju policiju. Ne mislim da je HDZ to direktno napravio, ali politička odgovornost je ogromna. Cijeli dan ih nije bilo! Cijeli dan su gospoda iz državnog vrha HDZ-a izbjegavali odgovornost i komentar, i to prepuštali lokalnim kabadahijama", izjavio je Milanović.

Poručio je kako neće doći do odgode postavljanja dvojezičnih ploča. "Takve mogućnosti - nažalost ili na sreću - nema. Nekome je to nažalost, meni to nije na sreću. Mogu shvatiti da jedan broj ljudi nije time oduševljen, ali ako ćemo biti civilizirana država koja štiti nacionalne manjine i poštuje zakone, onda to moramo učiniti i učinit ćemo", zaključio je Milanović.

Pročitajte više