Milanović odgovorio Ceraru pismom: Arbitraža potpuno narušena, nećemo ovako dalje

Foto: FAH

OPHOĐENJE putem pisama, koje je ove godine popularizirala Kolinda Grabar-Kitarović, dobilo je nove poklonike. Nakon što je jučer slovenski premijer Miro Cerar pisao Zoranu Milanoviću kako bi mu kazao da Hrvatska ne može izaći iz arbitražnog postupka, danas je i Milanović poslao pismo svojem slovenskom pandanu.

Milanović u pismu ističe kako je "vjerodostojnost i integritet arbitražnog postupka u cjelini do te mjere narušen da Hrvatska nije mišljenja da se arbitražni proces može nastaviti u ovoj ili sličnoj formi", javlja Nova tv.

Dodaje i kako je "Hrvatska i nadalje predana traženju rješenja za utvrđivanje protezanja granične crte sa Slovenijom na kopnu i moru u skladu s međunarodnim pravom" te da se "dobrosusjedski odnosi naših dviju država, saveznica u NATO-u i partnera u Europskoj uniji, moraju nastaviti razvijati, usprkos ovom incidentu", piše u u priopćenju za javnost odaslanome iz premijerovog ureda.

Podsjetimo, Sabor bi sutra trebao raspravljati o izlasku iz arbitražnog sporazuma iz 2009. kojim je dogovoren način rješavanja graničnog spora i prekinuta slovenska blokada hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om.

Pročitajte više