Misterij leta MH370: Teroristi povezani s al-Qaidom umiješani u nestanak malezijskog aviona?

Foto: Hina

TERORISTI povezani s al-Qaidom mogli bi imati informacije o nestanku malezijskog Boeinga 777, za kojim se već tjednima bezuspješno traga.

Kako javlja IBT, 11 terorista uhićeno je tijekom prošlog tjedna u Kuala Lumpuru te su ispitani pod sumnjom da su bili umiješani u nestanak malezijskog aviona. Navodno se radi o članovima nasilne terorističke skupine koja je planirala nekoliko bombaških napada diljem svijeta.

Privedeni su u dobi od 22 do 55 godina, neki su studenti, neki radnici, jedna mlada udovica te nekoliko poduzetnika. Jedan službenik malezijske Protuterorističke službe izjavio je da ova uhićenja dovode do novih sumnji i teorija oko nestanka Boeinga.

"Mogućnost da su avion preusmjerili militanti je još uvijek visoko na listi istražitelja i zatražili smo iscrpno izvješće o uhićenim osobama", kazao je.

Malezijske vlasti: Priča o ispitivanju terorista zbog nestalog zrakoplova je glupost

Malezijske vlasti u nedjelju su zanijekale da su uhitile teroriste u okviru istrage o nestanku zrakoplova Malaysia Airlines koji je s 239 putnika nestao 8. ožujka na putu od Kuala Lumpura do Pekinga, prenosi malezijski dnevni list Star.


Ta izvješća su "glupost", kazao je za malezijski list glavni inspektor policije Tan Sri Khalid Abu Bakar.

"To nema nikakve veze sa zrakoplovom".

Policija vjeruje da je 11 uhićenih navodnih pripadnika al Kaide počelo stvarati mrežu kojom su se trebali slati borci u Siriju. Više inozemnih medija među kojima i londonski Daily Mirror prenijelo je u subotu da je malezijska policija uhitila i ispituje 11 navodnih terorista u vezi s nestankom zrakoplova.

Vijest o privođenju terorista pojavila se dan nakon što su u javnost procurile informacije o teretu koji je prevozio Boeing 777. Boeing 777 navodno je prenosio baterije koje su se nalazile u većoj "ujedinjenoj" pošiljci koja je težila 2453 kilograma. Star Online citirao je neimenovani izvor iz kompanije NNR Global Logistics koji kaže da su baterije težile nešto manje od 200 kilograma. Postavlja se pitanje što se još nalazilo u toj "ujedinjenoj" pošiljci a težilo je 2253 kilograma?

Podsjetimo, prošlo je gotovo dva mjeseca od nestanka aviona. Malezijskom Boeingu svaki se trag izgubio 8. ožujka, a u trenutku nestanka u njemu se nalazilo 239 putnika i članova posade.
 

Pročitajte više