Mubarakovo zdravstveno stanje sve lošije: Zbog problema s disanjem spojen na respirator

TRI DANA nakon što ga je egipatski sud proglasio krivim za ubojstva prosvjednika i osudio na doživotnu kaznu zatvora, zdravstveno stanje svrgnutog predsjednika Hosnija Mubaraka drastično se pogoršalo. Kako javlja AP, tijekom današnjeg dana Mubarak je nekoliko puta izgubio svijest te je zbog problema s disanjem priključen na respirator. Službenik u kairskom pritvoru Torah ispričao je kako se Mubarakovo zdravstveno stanje počelo pogoršavati nakon posjeta njegove supruge i bivše egipatske prve dame Suzanne Mubarak, koja nije mogla prestati plakati kada je ugledala supruga u plavoj zatvorskoj uniformi.

Vodstvo pritvora odbilo je Mubarakov zahtjev da ga posjete dvojica njegovih liječnika, potvrdio je službenik, ali je pristalo preseliti njegovog sina Gamala u novu ćeliju, kako bi bio bliže ocu.

Podsjetimo, Mubarak je u subotu osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer nije zaustavio masovna ubojstva prosvjednika tijekom prošlogodišnje pobune protiv njegova režima. Istog je dana bivši egipatski predsjednik po prvi puta prevezen u zatvorsku ćeliju. Od uhićenja u travnju 2011. godine pa sve do prije tri dana većinu je vremena provodio na liječenju.

Pročitajte više