Optužnica protiv Hrvata koji je iz BiH krijumčario 640 kornjača

Foto: zgzoo.com

DRŽAVNO odvjetništvo Bosne i Hercegovine podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv hrvatskog državljanina Željka Obradovića podrijetlom iz Metkovića zbog pokušaja krijumčarenja više stotina kornjača iz BiH u Hrvatsku što je zabranjeno tamošnjim zakonodavstvom.

Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva BiH Željko Obradović Laca, rođen 2. veljače 1962., tereti se da je 28. ožujka na malograničnome prijelazu Unka, u općini Čapljini, došao upravljajući svojim motornim vozilom hrvatskih registracijskih oznaka, te je pripadnicima Granične policije BiH priopćio kako ne prevozi nikakvu robu podložnu carini ili posebnim odobrenjima.

Nakon kontrole u prtljažniku vozila granična policija pronašla je četiri paketa s ukupno 640 živih kornjača, čiji je uvoz reguliran posebnim pravilnikom zabranjen bez prethodno ispunjenih uvjeta.

Državno odvjetništvo navodi da je Obradović na taj način, izbjegavajući mjere carinske kontrole i bez odgovarajućeg odobrenja, pokušao prenijeti robu koje je izvoz zabranjen, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pročitajte više