Pedofil koji je godinama zlostavljao djevojčicu u Osijeku dobio sedam i pol godina zatvora

Foto: Arhiva

SLAVONAC u dobi od 47 godina u trećem je suđenju osuđen na sedam i pol godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja tada sedmogodišnje djevojčice, javlja Glas Slavonije.

Djevojčicu je zlostavljao od kraja 2005. sve do veljače 2012. godine. "Taj čovjek ima više od 50 i kusur godina i silovao me... Mene, djevojčicu od sedam godina", napisala je djevojčica u školskoj zadaćnici, nakon čega je slučaj razotkriven.

Šest i pol godinu dana zatvora zlostavljač je dobio zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, a još dodatnih godinu dana zatvora zbog upoznavanja djece s pornografijom. Također, opozvana je uvjetna presuda Općinskog suda u Osijeku kojom je bio osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora.

Županijski sud u Osijeku dvaput ga je osuđivao na po sedam godina zatvora, ali Vrhovni sud zatražio je novo suđenje pred izmijenjenim vijećem. Kada je Vrhovni sud prošli put vratio suđenje na osječki sud, tražilo se da se ispita žrtva koja sada ima 14 godina.

Saslušana je video-linkom: dok je njen zlostavljač sjedio u sudnici, ona se nalazila u jednoj od prostorija osječkog suda.

Pročitajte više