Predsjednik Josipović: Proziva me tek nekoliko medija



"OČITO postoji jedna tendencija da se poljulja pozicija predsjednika, što se naravno neće dogoditi", izjavio je Ivo Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom na kavu", komentirajući aferu Zamporion.

"Stabilnost koju zagovaram i jamčim svojim radom očito nekome smeta. Smeta mu pomirenje koje zagovaram i pravda na kojoj radim", kazao je Josipović.

Josipović uvjeren da afera Zamporion ima političku pozadinu

Štoviše, predsjednik je uvjeren da optužbe na njegov račun imaju političku pozadinu. Argument za ovakvu tvrdnju predsjednik nalazi u činjenici da su mediji koji izvještavaju o aferi Zamporion rijetki, odnosno da nacionalne televizije i dnevne novine odreda prešućuju ovu temu. 

"Prozivaju me samo mediji koji su dobro koordinirani i jedan drugome nabacuju lopticu. S druge su strane portali i novine desnog krila medijske scene koji konstruiranjem optužbi iz privatne sfere nastoje diskreditirati moju obitelj i mene", kaže Josipović.

"Emporion je firma koja bi mnogima mogla biti uzor"

Josipović je ponovio i tvrdnje koje je izrekao u emisiji "Nedjeljom u dva", kazavši da nije pogodovao svom prijatelju Marku Vojkoviću, te da od uspjeha njegove firme Emporion nije imao nikakve osobne koristi.

"Radi se o privatnoj firmi koja poštuje zakon, plaća porez i ulaže u socijalni fond. Po tome bi mnogima mogla biti uzor", kazao je Josipović. Dodaje da tvrdnje prema kojima Emporion dobiva oko 30 posto prihoda ZAMP-a nisu točne, jer se radi o "samo" 24 posto.

Pročitajte više