Pripadnica jezida koju je silovao američki džihadist svjedočit će pred Kongresom

Screenshot: Youtube

MLADA pripadnica jezida koja je prošla kroz stravične muke u rukama ISIS-a kazala je za CNN kako ju je silovao borac Islamske države koji joj je rekao da dolazi iz SAD-a.

Žrtva, koja je tražila da ju se zove Bazi, trenutačno se nalazi u SAD-u kako bi svjedočila pred Kongresom i FBI-jem o optužbama protiv Amerikanca, za kojeg navodi da se odazivao na ime Abu Abdullah Al Amriki.

Provela je pet mjeseci u zatočeništvu, nakon što je zarobljena u Sinjaru, nedugo nakon što je ISIS zauzeo grad u kolovozu 2014. godine. Milicija Islamske države odvela ju je na imanje gdje je prodana u roblje na tržnici ljudima. Bazi je kazala kako su je prisilili da se uda za borca ISIS-a, koji je tvrdio da je iz SAD-a te koji je imao blijedu put.

Mlada žena ističe kako je silovana u više navrata te kako su je držali u podzemnoj ćeliji na imanju ISIS-ovca. Dodaje i kako joj je rečeno da se prema njoj ponašaju na taj način jer je pripadnica jezida, a ne muslimanka.

"Nije ostalo ništa što bi mi mogli napraviti. Sve su mi napravili", rekla je.

U jednom trenutku, uspjela je pobjeći s imanja do lokalne trgovine te uspjela nazvati svoju obitelj, koja ju je izbavila.

Pročitajte više