Radnici Jadrankamena: Orešar nije kupio tvrtku, nego ju je oteo



RADNICI Jadrankamena još jednom su došli pred upravnu zgradu svoje tvrtke u Splitu. Njih 100-ak u pratnji pučiških žena ponovno su našli zatvorena vrata. Ovog puta ih je osim policije, čuvala i zaštitarska tvrtka.

Na razgovore je predstavnike sindikata primio stečajni upravitelj Ivan Bučan koji im je uručio rješenje o stečaju, rekao nam je nakon završenog sastanka predstavnik sindikata Tonči Drpić.

"Ne priznajemo stečaj!"

"Mi, radnici Jadrankamena d.d. Pučišće taj stečaj ne priznajemo. Mi smo na Braču, kao što znate, preuzeli poslovanje firme jer su nam poslali te neke svemirce koji pojma nemaju. Mi samo želimo da nas ti ostave na miru i mi ćemo Jadrankamen u roku sedam dana staviti na noge", rekao je Drpić

Stečajnog upravitelja pustit će u tvrtku jer, kažu, poštuju zakone ove države, ali država bi se trebala zapitati koliko ih ona poštuje.

"Bruno Orešar je uz pomoć države, uz pomoć bivše vlasti opljačkao Jadrankamen i sad se ta država poziva na pravo. Tuđe nećemo, svoje ne damo i nitko nikada više Jadrankamen neće dobiti. Ništa mi nismo prodali, Bruno Orešar nikada nije kupio Jadrankamen, nego nam ga je oteo. Oteo i opljačkao. I neće više", izjavio je Drpić.

Još jedna kaznena prijava

Još jednom su ponovili kako su danas došli po ključeve 31 automobila kako bi ih odvezli na Brač što im Bučan nije dopustio. Tonči Drpić krenuo je nakon sastanka u policijsku postaju kako bi podigao još jednu kaznenu prijavu i to protiv stečajnog upravitelja.

Nakon podizanja prijave radnici Jadrankamena uputili su se u kaštelansku ispostavu tvrtke gdje se Tonči Drpić verbalno sukobio s tamošnjim šefom prodaje. Poznato je kako splitska i kaštelanska ispostava Jadrankamena ne odobrava sindikalne akcije Pučišćana. Radnici Jadrankamena vratili su se na Brač s porukom da njihova borba još nije završena.

Pročitajte više