Sanader traži produljenje posjeta u Remetincu

Foto: Damjan Tadić / Cropix

NASTAVAK suđenja u slučaju Fimi media odgođen je zbog nedolaska svjedoka Vinka Mladinea koji se ispričao zbog bolesti. Bivši premijer Ivo Sanader nakon odgode današnje rasprave zamolio je sutkinju Ivanu Čalić da se obrani omoguće posjeti u Remetincu u poslijepodnevnim satima.

Ivo Sanader požalio se sutkinji Čalić da branitelji zbog raspravnih obveza nemaju dovoljno vremena s njim pripremati obranu budući da su posjete u pritvoru u Remetincu dozvoljene samo do 15 sati.

Sutkinja je odgovorila da za to nema ovlasti jer je za zatvorski sustav nadležan ministar pravosuđa, no ostavila je mogućnost prilagodbe rasporeda rasprava za Fimi mediju kada krene suđenje za Planinsku u kojem prvooptuženog Sanadera također zastupa tim Sloković-Prodanović.

"Nemam ovlasti što se toga tiče, niti to mogu. Možemo razmisliti o tome da napravimo jedan tjedan pauze. O rasporedu rasprava kada krene drugi predmet ćemo vidjeti kada do toga dođe", rekla je Čalić.

Odvjetnica Jadranka Sloković po izlasku sa Županijskog suda u Zagrebu podsjetila je da se na slučaju Fimi media radi već godinu i pol dana te da je riječ o izvanrednom predmetu zbog kojeg je Sanader od ministra pravosuđa Orsata Miljenića već zatražio produljenje posjeta, no taj mu je zahtjev odbijen. Branitelji smatraju da bi ovaj put molba mogla naići na razumijevanje.

"Ili da je jedan tjedan Planinska, dva raspravna dana, a tri tjedna Fimi media i to u dva raspravna dana. To bi se nekako moglo jer ne prelazimo dva raspravna dana. Ali s tri dana i sa situacijom da obavezno morate otići u pritvor, to su četiri dana tjedno, a stvarno gdje su drugi predmeti. Dobit ćemo otkaze u svim predmetima", rekla je Sloković.

Pročitajte više