Šibensko-kninski SDP: Za loš turistički rezultat kriva je stihijska i promašena politika

Foto: HR Foto

ŠIBENSKO-kninski županijski SDP optužio je danas županijsku Turističku zajednicu te upravu na čelu sa županom Goranom Paukom da su stihijskom i promašenom turističkom politikom doveli do toga da je Šibensko-kninska županija jedina na Jadranu zabilježila negativnu stopu rasta.

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, ali i županijska uprava na čelu sa županom Goranom Paukom nisu identificirali ključne elemente destinacije koji su važni za razvoj turizma i njegovo planiranje i to je razlog iz kojeg je Šibensko-kninska županija jedina na Jadranu zabilježila negativnu stopu rasta turističkih noćenja i dolazaka u odnosu na prvih šest mjeseci 2013. godine, navodi u priopćenju medijima predsjednik ŽO SDP-a i saborski zastupnik Ivan Klarin.

Županijskim vlastima mora postati jasno da će ovakvom stihijskom i promašenom turističkom politikom rezultati biti sve gori iz godine u godinu, ističe Klarić, reagirajući na "poraznu turističku statistiku" koju je jučer objavilo Ministarstvo turizma.

Potrebno je, smatra, dodatno osmisliti i brendirati turistički proizvod na razini županije, "a ne za ovakav rezultat kriviti vremenske prilike i svjetsko nogometno prvenstvo".

Problem isključivo leži u onima koji su plaćeni za posao koji obavljaju, a očigledno je da ga ne obavljaju kvalitetno, inače bi i ostale županije bile u turističkom minusu, a ne samo Šibensko-kninska, koja je i ovog puta na začelju kolone, smatra Klarin.

U usporedbi s ostalim jadranskim županijama u Republici Hrvatskoj koje u cijelosti bilježe rast dolazaka i noćenja, Šibensko – kninska županija, županija s dva nacionalna parka, bilježi negativnu stopu rasta, što se vidi i osjeti i na ugostiteljskom prometu, te potrošnji samih gostiju, podsjeća Klarin u priopćenju medijima.

Pročitajte više