Sud u Beogradu ukinuo pritvor u slučaju Pukanić: Jocić ide na odsluženje kazne u Sremsku Mitrovicu

Foto: press.rs

JOCI AMSTERDAMU ukinut je sinoć pritvor u postupku za ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franića, ali se neće naći na slobodi, jer je pravomoćno osuđen za ubojstvo Gorana Marjanovića i njegove djevojke Marije Đorđević, javlja Blic.

Jocić se do sada nalazio u Okružnom zatvoru u Beogradu, a sada će biti upućen u Sremsku Mitrovicu na odsluženje kazne od 15 godina zatvora zbog poticanja na ubojstvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš 1995. godine.

Jocić je pravomoćno osuđen u redovnom postupku pred Višim sudom u Beogradu jer je 1995. poticao policajce Bojana Milosavljevića i Miodraga Prodanovića da ubiju Marjanovića. On im je platio za ovo ubojstvo jer je imao informaciju da je Marjanoviću i izvjesnom "Duci" crnogorska mafija iz Nizozemske platila da ga ubiju.

Uhićen je 27. travnja 2009. godine zbog sumnje da je organizirao kriminalnu grupu koja je 23. listopada 2008. godine u Zagrebu ubila hrvatskog novinara Ivu Pukanića i njegovog suradnika Niku Franjića. Od tada je u pritvoru zbog ovog ubojstva, koji mu se neće računati u prethodnu pravomoćnu kaznu.

Pročitajte više