Svaka čast građanima! Za Noru Foru prikupljeno je već 2,5 milijuna kuna!

Foto: Facebook

NAKON sastanka s Bandićem, majka male lavice Nore otkrila je novinarima kako je dosad prikupljeno oko 2,5 milijuna kuna! Potrebno je još 800 tisuća za liječenje te za dodatne troškove, put do tamo.... No, ni to nije problem jer će Grad Zagreb i Mamići dodati koliko god će nedostajati! Smještaj u Americi već imaju, otkrila je majka.,

> Sve o Nori Šitum čitajte ovdje

"Gradonačelnik je potvrdio da će Grad Zagreb u cijelosti pokriti iznos koji nam bude falio za odlazak u Ameriku", otkrila je Norina majka Đana Atanasovska. 

"Gospodin Bandić je sada rekao da će kao simboličnu gestu, naravno, na stranu novac koji će biti uplaćen, a koji je novac građana Zagreba, svaki pročelnik odvojiti sto kuna i njegovo će se ime zabilježiti da je uplatio za Noru Foru", istaknula je majka Đana.

Do sada je prikupljeno 2,5 milijuna, a potrebno je 3,3 milijuna kuna. S obzirom da se radi o eksperimentalnom liječenju HZZO ga ne pokriva, ali dio kemoterapije ipak će financirati HZZO.

"Mi smo se nažalost našli u sivoj zoni jer se eksperimentalno ne pokriva i ne možemo niti od HZZO-a očekivati da radi čuda jer bi se srušilo sve ovo što se dobro radi do sada. Odradili su ljudski razgovor sa mnom, pokazali najbolju moguću volju i sve što budu mogli učiniti i sve što je u njihovoj moći, to će se i učiniti", kaže Đana Atanasovska.

Cijela akcija znanih i neznanih ljudi koji su pomogli maloj Nori postalo je puno više od jedne borbe protiv leukemije, poručila je vidno uzbuđena majka.

"Da je to postao simbol dobrog srca građana Hrvatske za sve loše što mislimo da nam se trenutno događa. Ovo je premašilo sve, ne znam ni sama što bih rekla. Više niti ne pričamo o normalnim razmjerima. Ovo je čudo što se dogodilo u ovih 48 sati. Za ovo nema realnog objašnjenja", naglasila je Đana.

A mala Nora cijelu strku oko sebe dobro podnosi, a u tome joj pomažu liječnici i tata Ivica.

"Nora čeka da konačno dođem do nje popodne u bolnicu. Čuva je tata Ivica od sinoć. Mama uskače koliko može. Samo je u čudu kada me vidi na televiziji. Kaže mama je na televiziji i Nora je na televiziji. Uglavnom to tako izgleda. Ne shvaća jer je ona u svom izoliranom svijetu, na infuziji, ali dobro se drži", poručuje Norina majka.

Varga: U 14 sati imamo sastanak s Norinim hematolozima

"HZZO još uvijek nije dobio zahtjev liječnika Nore Šitum za liječenjem u inozemstvu", rekao je ravnatelj Zavoda Siniša Varga koji će se u 14 sati sastati s hematolozima male Nore.

''Eksperimentalno liječenje ne možemo financirati, ako imamo bilo koji drugi vid liječenja što će nam reći hematolozi, ako ih ima. Onda ćemo vidjeti sukladno pravilnicima možemo li ih financirati'', poručio je Varga.

U međuvremenu, akcija prikupljanja sredstava se nastavlja, a hoće li se država odreći PDV-a na humanitarne telefonske pozive odgovorio je zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik.

''To mora biti odluka Vlade RH i o tome ćemo vidjeti kakav će biti odgovor Vlade odnosno Ministarstva financija'', kaže Cesarik koji će sutra ujutro, na njezin zahtjev, primiti Norinu mamu Đanu Atanasovsku.

Pročitajte više