Talačka kriza zbog deložacije u Njemačkoj: U pucnjavi u Karlsruheu petero mrtvih!

JUTROS u 9 sati u Njemačkoj, u Karlsruheu, neuspjeli pokušaj deložacije rezultirao je talačkom krizom i pucnjavom. Naoružani muškarac kojeg se željelo deložirati ubio je hicima u glavu sve taoce, a potom presudio i sebi, potvrdila je njemačka policija. Prvo su u stanu pronašli četiri muška tijela, a potom i peto, žensko tijelo.

Kad je sudski ovršitelj jutros stigao kako bi deložirao muškarca iz stana, on ga je zatočio zajedno s još nekoliko talaca. Više od 200 policajaca i specijalaca opkolilo je zgradu u kojoj se drama odvijala. Iako su pokušavali, nisu uspjeli stupiti u kontakt s pomahnitalim muškarcem. Njemački mediji pišu kako je naoružani muškarac bio lovac te je posjedovao različito oružje, između ostalog i ručne bombe.

Oko 12 sati je policija doznala identitet naoružanog napadača. Živio je u stanu u potkrovlju zgrade i dugogodišnji je partner bivše vlasnice stana. Među taocima su uz sudskog ovršitelja bili i novi vlasnik stana te bravar. Policija je nešto iza 12.30 sati izvijestila kako su upali u stan nakon što su osjetili smrad paleži te su pritom pronašli tijela. Sve okolnosti događaja još se utvrđuju.

Pročitajte više