U Vukovaru podijeljene prve bespovratne novčane potpore za poduzetnike

Foto: Hina

VUKOVARSKI gradonačelnik Ivan Penava potpisao je danas s osam vukovarskih obrtnika i malih poduzetnika ugovore kojima im Grad daje bespovratnu novčanu potporu za sufinanciranje troškova pokretanja obrta i osnivanja jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću.

Riječ je o prvim takvim ugovorima otkako je koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčevića u svibnju preuzela vlast u Vukovaru. U gradskom proračunu do kraja godine za sufinanciranje troškova pokretanja obrta i osnivanja jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću osigurano je 300.000 kuna, podsjetio je gradonačelnik Penava.

Za prvih osam potpisanih ugovora novim poduzetnicima s područja grada Vukovara isplatit će se 74.500 kuna, a pojedinačni iznosi kreću se od 7.300 do 10.000 kuna.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora objavljen je početkom rujna i otvoren je dok se ne iskoristi 300.000 kuna, koliko je osigurano u proračunu za tu namjenu, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Predsjednik vukovarskog Udruženja obrtnika Draženo Zovko rekao je kako u Vukovaru danas ima oko 600 obrtnika, a prije gospodarske krize bilo ih je oko 900.

"Zahvaljujem gradskim vlastima što su prepoznale potrebe nas obrtnika i malih poduzetnika. Kad bi svatko od nas 600 zaposlio samo jednog radnika, to bi već bilo 600 novozaposlenih Vukovaraca. Nadam se da ćemo to u dogledno vrijeme i ostvariti", dodao je Zovko.

Pročitajte više