Uređuje se Tomislavov trg u Zagrebu

Foto: zagreb-touristinfo.hr

NA TRGU kralja Tomislava rekonstruirat će se okoliš tik do spomenika, i to uz pomoć građana.

Postavljeno je pet kamenih blokova koji služe kao primjerci kako bi građani mogli izabrati koji im se najviše sviđa, i to tako da ispune anketu jesu li za obnovu i koji kamen im se najviše sviđa. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"Prvi put u povijesti od kad je napravljen Tomislav, da uredimo njegov okoliš jer on nikada nije uređen u izvornom obliku u kakvom je trebao biti uređen. Ja samo znam da će to biti puno puno ljepše nego sada, na kojem će nam pozavidjeti mnoge europske metropole, ali na dobrobit naših sugrađana."

Uređenje Tomislavovog trga samo je nastavak projekta koji je započeo osamdesetih, a arhitekt koji ga provodi je Branko Silađin.

"Svi su troškovnici gotovi. Dileme oko kamena, koje smo imali su ovdje i izložene. Nažalost nismo mogli upotrijebiti neki domaći kamen. Tako da smo to izabrali. Definitivno, odluka još nije pala, ali ona će se sada donijeti."

Ove su godine za obnovu Trga kralja Tomislava predviđena dva milijuna kuna, od čega dio za izradu dokumentacije, a dio za obnovu fontane u parku.

Pročitajte više