Val ubojstava preplavio Francusku: Trojica muškaraca izrešetana u automobilu na Korzici

TIJELA trojice muškaraca pronađena su u utorak poslijepodne u automobilu u planinskom predjelu Korzike. Tijela su imala prostrjelne rane, a čini se kako su muškarci bili žrtve zasjede, javlja The Telegraph.

Ovo trostruko ubojstvo dogodilo se samo nekoliko dana nakon što je britanska obitelj pobijena u svom automobilu u francuskim Alpama, a zasad se čini kako nema nikakve veze između ovih slučajeva.

Ubojstva na Korzici mogla bi biti povezana s mafijaškim obračunom. Sva trojica ubijenih muškaraca su s Korzike i imaju debele kriminalne dosjee, piše list Corse Martin. Upucani su iz blizine iz Kalašnjikova ili nekog drugog automatskog oružja. Slučaj je policiji prijavio motociklist koji je stao kako bi unesrećenima pružio pomoć, misleći da je u pitanju prometna nesreća.

Valja napomenuti kako ovakva ubojstva nisu novost za Korziku, na kojoj je organizirani kriminal dosta rasprostranjen. Samo od početka ove godine bilo je 13 ubojstva i devet pokušaja ubojstva. Ako ništa drugo, barem postoji pozitivan trend, jer je prošle godine bilo 22 ubojstava, a 2010. godine čak 40.

Policija tvrdi kako većina ubojstava na Korzici otpada na raščišćavanje računa u međusobnim obračunima mafijaških klanova.

Pročitajte više