Viadukt i Ina donirali po milijun kuna, pomažu i u sanaciji

Ilustracija: scx.hu

GRAĐEVINSKA tvrtka Viadukt d.d. donirala je danas milijun kuna Hrvatskom Crvenom križu za pomoć stanovnicima područja stradalih u poplavama u Hrvatskoj.

Uz to, Viadukt je poslao javnu poruku Vladi Republike Hrvatske kojom stavlja na raspolaganje svoje zaposlenike, strojeve i mehanizaciju u sanaciji područja zahvaćenih poplavama, priopćila je ta tvrtka.
 
Viadukt će tako preusmjeriti dio svojih stručnjaka i radnika s drugih gradilišta u trenutku kad nastupe uvjeti za sanaciju terena i povratak stradalih ljudi svojim domovima.
 
"Želimo ovime pomoći ljudima najviše što možemo, a uz donaciju želimo pružiti pomoć u sanaciji na poplavljenim područjima, stoga stavljamo naše ljude, strojeve i znanje na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske. Ponosan sam na djelatnike Viadukta koji pozdravljaju ovu odluku i drago im je da će i na taj način dati svoj doprinos“, istaknuo je Joško Mikulić, direktor Viadukta.
 
Ovisno o stanju na terenu i procjenama nadležnih tijela, Viadukt je ponudio pomoć u sanaciji područja zahvaćenih poplavama čim se steknu uvjeti za početak radova.

Ina donira milijun kuna u novcu i gorivu

Hrvatska naftna kompanija Ina donirala je žrtvama poplava u Slavoniji milijun kuna, dio u novcu, a dio u gorivu. Na račun Crvenog križa uplaćeno je pola milijuna kuna, a 64.000 litara eurodizela će uz pomoć vojske biti isporučeno uključenima u spašavanje i sanaciju a poplavljenim područjima.

Kompanija donira i zaštitnu odjeću i obuću, a na raspolaganje su stavljene i pumpe za ispumpavanje velikog kapaciteta kao i Inini vatrogasci. Osim toga, INA će u dogovoru s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje na teren poslati tehnička vozila s višestrukom upotrebom za ispumpavanje mulja i vode  te eko brodicu koja se može koristiti za polaganje apsorpcijskih brana, uklanjanje nečistoća i slično.
 
Inini zaposlenici samo su u Zagrebu jučer prikupili više od 3 tone odjeće, posteljinu, 1.5 tonu higijenskih potrepština, pola tone hrane i više od 2000 l vode. Prikupljanje se nastavlja i tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana i na drugim Ininim lokacijama; Rijeci, Sisku, Osijeku i brojnim drugima nakon čega će konvoj cisterni, tehničkih vozila i kamiona s prikupljenim stvarima sutra u 7.15 ujutro ispred Inine Upravne zgrade krenuti prema Slavoniji.

Pročitajte više