Vlada RH: Nećemo ukinuti subvencionirani prijevoz učenika, o tome se nije ni razgovaralo

Foto: Hina

VLADA Zorana Milanovića nema namjeru ukidati subvencionirani prijevoz učenika, stoji u priopćenju kojeg je medijima poslan iz Banskih dvora.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću tvrde da nikada nisu raspravljali o ukidanju subvencija učenika, niti je to planirano. Također naglašavaju da resorni ministar Vedran Mornar nije o tom pitanju govorio kao o konačnom rješenju.

"Podsjećamo da je prethodna Vlada izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 86/09) ne samo ukinula obvezu sufinanciranja prijevoza učenika,  nego je i doista prestala isplaćivati tu naknadu. Ova je Vlada, u skladu sa svojim programom, ponovno počela sa sufinanciranjem prijevoza i tako će se i nastaviti", poručuju iz Vlade.

Ministar obrazovanja Mornar je mogućnost ukidanja subvencioniranog prijevoza najavio u sklopu rasprave o rebalansu proračuna i uštedama koje će ga pratiti. Tada je Mornar kazao da je, u njegovom resoru, to jedna od rijetkih stavki koja bi se mogla rezati.

Na najave potencijalnog ukidanja subvencioniranog prijevoza danas je reagirao Radimir Čačić, bivši član Vlade i šef reformista. Čačić je kazao da je ova Vlada sasvim izgubila busolu, te da će njegovi Reformisti ići na rušenje Vlade ako se bude inzistiralo na ukidanju subvencioniranog prijevoza za učenike.

Pročitajte više