Zagrebački osnovnoškolci imat će besplatne udžbenike!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

KAKO je Bandić i najavljivao, zagrebački osnovnoškolci za narednu školsku godinu imat će besplatne udžbenike! Njegov prijedlog danas je dobio podršku i Gradske skupštine.

"Po Ustavu Republike Hrvatske osnovna škola je obaveza i dostupna svim učenicima pod jednakim uvjetima. Jedan od bitnih uvjeta jednakosti je da svi učenici imaju udžbenike, nastavna sredstva i pomagala", rekao je Lovrić.

Iako je podržala prijedlog, Margareta Mađerić je u ime kluba HDZ-a je rekla je da se to moglo i bolje izvesti te navela prioritete kad je obrazovanjeu pitanju:

"Želim ovdje u ime kluba istaknuti da je ta odluka trebala biti bolje, kvalitetnije i kompleksnije pripremljena. Ono što treba biti apsolutni prioritet je nastava u jednoj smjeni u svim osnovnim školama u Zagrebu. Što je s dnevnim boravcima, znamo da su uvjeti izuzetno loši", rekla je Mađerić.

Besplatne udžbenike dobit će oko 57 tisuća učenika zagrebačkih osnovnih škola. Jelena Pavičić Vukičević s Nezavisne liste Milana Bandića: "Osobno nemam straha da ćemo već na idućoj sjednici 18. srpnja doista pred sobom imati prijedlog rebalanska proračuna za ovu godinu, izmjenu programa za osnovno obrazovanje. Kao što znamo, to se već priprema i imat ćemo priliku još jednom o tome raspravljati", rekla je Pavičić Vukičević.

Koliko je za sad poznato, Grad će na udžbenike potrošiti oko 35 milijuna kuna.

Gradski zastupnici Grada Zagreba prihvatili su danas prijedlog o izmjeni odluke o komunalnom doprinosu, kojim će se smanjiti naknada za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, prihvaćen je prijedlog izmjena Odluke o utvrđivanju naknade za zbrinjavanje otpada i o određivanju granice područja za umanjenu vrijednost nekretnine.

Gradski zastupnici danas su također donijeli odluku o nižoj cijeni parkiranja!

Pročitajte više