Zagrebačko sveučilište i Grad Vukovar sklapaju Sporazum o suradnji

Foto: Hina

SVEUČILIŠTE u Zagrebu i Grad Vukovar sklopit će Sporazum o suradnji u Gradskoj vijećnica Grada Vukovara. Sporazum će potpisati rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Sporazumom o suradnji iskazuje se obostrana spremnost za suradnju u uključivanju Sveučilišta u Zagrebu u razvoj Grada Vukovara. Sveučilište u Zagrebu stavit će Gradu Vukovaru na raspolaganje informacije i znanja koja mogu pridonijeti razvoju Vukovara te pružati stručnu pomoć na projektima Grada i obrazovanju kadrova.

"Svjesni situacije u kojoj se nalazi Vukovarsko-srijemska županija, inicirali smo suradnju sa Gradom Vukovarom kako bi zajedničkim snagama pripremili razvojne projekte i programe na svim područjima“ - naglasio je u ime Uprave Sveučilišta u Zagrebu prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenko Šimpraga.

Prema Sporazumu strane potpisnice izražavaju spremnost surađivati, među ostalim, na razvoju znanstvenih, stručnih, umjetničkih i kulturnih potencijala Grada Vukovara te razvoju inovacija i prijenosa znanja i tehnologija u gospodarstvu Grada Vukovara, kao i realizaciji zajedničkih stručnih i znanstvenih istraživanja, gospodarskih programa i projekata.

Pročitajte više