Zarađivali na tuđoj nevolji: U Srbiji uhićenja zbog enormnih podizanja cijena namirnica

Ilustracija: Arhiva

SRPSKO tužiteljstvo istražuje slučajeve zloupotreba izvanredne situacije i podizanje cijena vode i namirnica. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zbog ovog kriminalnog i nemoralnog akta već uhićeno nekoliko osoba.

Iz Tužiteljstva poručuju da će reagirati u svim slučajevima eventualnih izvršenja kaznenih djela protiv imovine i zdravlja ljudi. Policiji je naloženo da prikupi izvještaje o prijavljenim nepravilnostima, kao što je podizanje cijena i slično.

Podsjetimo, izvjesni broj trgovaca iz Valjeva, Lajkovca, Lazarevca, Ljiga i još nekih mjesta podigli su višestruko cijene osnovnih životnih namirnica i vode uslijed velike potražnje. Pojedini trgovci u ugroženim područjima BiH, iskoristivši teško stanje, poplave, klizišta, nestanak vode, struje, ali najviše strah naroda od još veće vremenske katastrofe, namirnice su prodavali i po 200 puta većoj cijeni.

Ministarstvo trgovine je tijekom dana dobilo veliki broj poziva od građana i udruženja potrošača, a najviše iz Tuzle, koji su se žalili da se pojedini proizvodi na tržištu prodaju po cijeni i do 200 puta višoj od realne.

Pročitajte više