Znate li kad ćete dobiti povrat poreza?

Foto: Arhiva

"NISMO još ni počeli raditi i obrađivati prijave", glasi informacija koju su mnogi građani zadnjih dana dobili na šalterima Porezne uprave, raspitujući se kada će im stići povrat poreza.

Više osoba u Zagrebu i Križevcima potvrdilo nam je da su od poreznika dobili informaciju kako ne znaju kada će se isplaćivati povrat poreza. Opravdanje za potencijalno kašnjenje djelatnici Porezne uprave svaljuju na zagrebačku središnjicu.

"Iz Središnjeg ureda nam još nije niti stigla aplikacija za verifikaciju prijava tako da ne znamo ni kad će krenuti isplata kao ni kad ćemo ih početi obrađivati", informacija je koju su građani mogli dobiti na šalterima Porezne uprave.

Središnjici Porezne uprave poslali smo upit, te zatražili da nam objasne ovu situaciju. Pitali smo ih i hoće li isplata povrata poreza kasniti, te imaju li na raspolaganju dovoljno sredstava da građanima isplate povrat poreza.

"Prijave poreza na dohodak zaprimale su se do kraja veljače, te je unos i obrada istih započela u ožujku. Ministarstvo financija, Porezna uprava očekuje da će prvi povrati ili nalozi za uplatu poreza na dohodak, temeljem obrađenih prijava, vršiti tijekom krajem travnja ili početkom svibnja, kao i prijašnjih godina", tvrde iz Porezne uprave.

Pročitajte više