Adlešić: Vrijeme je za ozbiljnoga predsjednika države

POTPREDSJEDNICA Hrvatskog sabora i kandidatkinja HSLS-a za predsjednika države Đurđa Adlešić izjavila je danas da je "vrijeme da Hrvatska dobije ozbiljna predsjednika".

"Predsjednik nije fikus i stoga je važno upozoriti, posebno mlade, da iziđu na predsjedničke izbore", rekla je Đurđa Adlešić na konferenciji za novinare u Zadru.

Dodala je da ozbiljan predsjednik mora surađivati s Vladom u suzbijanju korupcije i kriminala i rješavanju gospodarskih pitanja.

Adlešić je rekla da su regije u Hrvatskoj zapostavljene i da se "svi ponašamo kao da je Zagreb središte, a sve ostalo provincija". "Zaslužujemo uravnotežen razvoj regija, a to je izravno povezano s predsjedničkim ovlastima", istaknula je.

"Kad je riječ o Hrvatskoj vojsci, prvi su na ulicu bačeni oni s ratnim životopisima, a administracija se nije dirala", rekla je i dodala da ta pitanja kani, bude li izabrana, rješavati racionalno i pravedno.

HSLS nema novca za skupu predsjedničku kampanju, neće biti masovnih skupova i koncerata, nego ćemo kampanju personalizirati i susretati se s građanima, izjavila je HSLS-ova kandidatkinja.

Odgovarajući na pitanja novinara, rekla je da ima potporu bivšeg predsjednika HSLS-a Dražena Budiše.

Također je rekla da je Haaški sud "naša nužda", ali da je Hrvatska "propustila poduzeti snažan politički pritisak kako bi dokazala da su optužnice protiv generala Ante Gotovine i drugih hrvatskih generala neutemeljene".

Sudjelujući na konferenciji za novinare, potpredsjednik stranke Stanko Zrilić je rekao da je Haaški sud "politički sud" i da "sudi po političkim direktivama, a ne po pravdi". "Hrvatska mora upregnuti sve svoje snage da obrani činjenicu pravednog, oslobodilačkog rata i nevinosti ljudi, a oni koji su krivi neka odgovaraju", rekao je.

Pročitajte više