Aktivna dva požara, dvije osobe ozlijeđene

Foto: FaH

POŽAR otvorenog prostora na području Vrpolja koji se jučer ponovno aktivirao lokaliziran je u 19:40 sati, a tijekom noći je 17 vatrogasaca sa sedam vozila ostalo na sanaciji požarišta, izvijestio je HVZ.

U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, dobrovoljnih vatrogasnih društava Grebaštica, Perković, Bilice, Šibenik, Zablaće, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko-kninske županije te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415, a izgorjela površina iznosi 103 ha.

 

Video: Dalmacija Danas

Aktivna dva požara

Aktivna su i dva požara na kojima je organizirano dežurstvo vatrogasaca. Jedan je na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu na području Tulove Grede – Lovinac koji se iz Ličko-senjske županije proširio na Zadarsku županiju te požar koji se iz Crne Gore proširio na području Republike Hrvatske kod mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. I ovaj požar se nalazi na teško pristupačnom terenu, a požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija.

Dvije ozlijeđene osobe

U požaru otvorenog prostora na području Svetog Križa jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz DVD-a Bijela Gorica, Brdovec i Vukovo Selo.

U požaru stambenog objekta za koji je Javna vatrogasna postrojba Virovitica dobila noćas u 03:28 sati dojavu o požaru jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz JVP Virovitica. Intervencija vatrogasaca završila je u 6:24 sati.

Pročitajte više

 

Pročitajte više