Američka košarkašica odlučila svjedočiti, SAD pozorno prate slučaj

AMERIČKA košarkašica koja tereti gospićkog tajkuna Josu Mraovića za silovanje, ipak će doći svjedočiti. Njen odvjetnik Dragan Jovanić kaže kako će njeno svjedočenje rasvijetliti cijeli slučaj i otkriti niz "podmetnutih" svjedoka. Naime, kako je rekao za Novi list, podmetnuti su svjedoci koji nemaju nikakvih saznanja, a namjerno su zaobiđeni oni koji nešto znaju o cijelom slučaju.

"Ovih sam dana s njom dosta razgovarao, iznio joj sve okolnosti i objasnio da bez nje ne možemo dalje. Bit će joj zajamčena sigurnost i zaštita, za što će se pobrinuti Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci jer ona dolazi na poziv službenih organa države. Na koncu je odlučila "stisnuti zube" i doći u Gospić" – dodao je.

Illisha Jarret je uvjetovala svoj dolazak time da ne svjedoči u Gospiću već u nekom drugom sudu. Naime, čini joj se kako su u Gospiću svi naklonjeni utjecajnom Mraoviću i zato nije vjerovala u svoju pravnu sigurnost.

Županijski državni odvjetnik u Rijeci Drago Marincel rekao je kako je svjedočenje američke košarkašice iznimno važno za daljnji postupak jer do sada zapravo i nije bila saslušana, kao i u slučaju da u daljnjem procesu eventualno ne bude dostupna.

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Ralph Frank je dodao kako cijeli slučaj pomno prate i SAD i međunarodne organizacije u kontekstu vladavine prava u Hrvatskoj. "Vrlo pažljivo pratimo slučaj. Zainteresirani smo da bude transparentan i jasan, ali je prerano suditi o tome kako se odvija" – zaključio je.

Pročitajte više