Američki veleposlanik u BiH: Politika SAD-a neće se izmijeniti dolaskom mog nasljednika

VELEPOSLANIK Sjedinjenih država u Bosni i Hercegovini Clifford Bond izjavio je u četvrtak kako se američka politika prema toj državi neće mijenjati s dolaskom njegova nasljednika Douglasa McElhaneya.

"Bez obzira jesu li u SAD-u na vlasti republikanci ili demokrati američka politika prema BiH ostat će ista", rekao je odgovarajući na novinarski upit američki veleposlanik u BiH koji je tijekom dana boravio u Mostaru.

Pojasnio je kako će SAD nastaviti podržavati suverenitet Bosne i Hercegovine te njezino nastojanje za priključivanje euroatlantskim integracijama.

Američki predsjednik George Bush za vrijeme posjeta Rimu najavio je kako će Douglas McElhaney biti novi američki veleposlanik u BiH. McElhaney je prije toga bio američki konzul u Milanu a ranije je obavljao dužnost zamjenika voditelja misije i otpravnika poslova u veleposlanstvu SAD-a u Parizu i zamjenika stalnog američkog predstavnika pri NATO-u.

Američki veleposlanik Bond u četvrtak je u Mostaru poručio lokalnim vlastima kako mogu očekivati potporu SAD-a ukoliko dovrše proces ujedinjenja gradskih institucija.

"Ono što je potrebno učiniti jest završiti posao ujedinjavanja gradskog proračuna prije izbora", rekao je veleposlanik Bond.

Pročitajte više